Pepermunt

Home / oliën / Pepermunt

PRODUCTBESCHRIJVING

De pepermuntplant is een hybride plant van watermunt en groene munt en werd voor het eerst beschreven door Carl Linneaus in 1753. Het hoge menthol gehalte zoals gevonden in de dōTERRA Pepermunt essentiële olie – onderscheidt de beste kwaliteit Pepermunt van andere producten. Vaak wordt het gebruikt in tandpasta en kauwgom voor mondhygiëne. Pepermunt is één van de best verkochte producten van dōTERRA essentiële oliën.

TOEPASSINGEN

• Breng een druppel aan op de slapen bij hoofdpijnklachten.
• Wrijf een druppel in de handpalm en ruik hieraan voor het bevorderen van focus en concentratie.
• Gebruik een druppel pepermunt met citroen in het water voor een gezonde, verfrissende mondspoeling.
• Neem een tot twee druppels in een vegetarische capsule.
• Voeg een druppel toe aan je favoriete smoothie recept voor een verfrissende twist.
• Breng aan op de maagstreek voor het verlichten van maagklachten.
• Voeg een paar druppels toe aan een sprayflesje met water en spay op de benen ter verkoeling tijdens warme dagen.

GEBRUIKSAANWIJZINGEN

Voor intern gebruik: verdun één druppel in 125 ml vloeistof.

VOORZORGSMAATREGELEN

Mogelijke huidgevoeligheid. Buiten het bereik van kinderen houden. Als als je zwanger bent, borstvoeding geeft of onder dokterszorg staat, raadpleeg dan je arts. Vermijd contact met ogen, binnenkant van je oren en gevoelige gebieden.
Zorg ervoor dat pepermunt olie niet in de buurt van de ogen komt! Mocht de essentiële olie in je ogen komen, gebruik dan GEEN water, maar wrijf de olie met wat gefractioneerde kokosolie of 100% zuivere olijfolie op een watje uit je ogen.

Wil je graag meer informatie over Pepermunt ontvangen? Neem gerust contact op of via Facebook!

Disclaimer: De producten van doTERRA zijn geen geneesmiddel, maar kunnen ter ondersteuning ingezet worden. Bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie altijd eerst een arts raadplegen voordat je de essentiële oliën van doTERRA gaat gebruiken. Let er op dat je alleen 100% pure essentiële oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt (wij maken uitsluitend gebruik van doTERRA) en raadpleeg altijd de informatie op het etiket. Essentiële oliën mogen NIET in de ogen, in de gehoorgang of in open wonden gebruikt worden. Mocht de essentiële olie in je ogen komen, gebruik dan GEEN water, maar wrijf de olie met wat gefractioneerde kokosolie of 100% zuivere olijfolie op een watje uit je ogen. Bij roodheid en irritatie van de huid verdun je onmiddellijk op de betreffende plek de essentiële olie met gefractioneerde kokosolie of met 100% zuivere olijfolie. Oh My Oil neemt geen verantwoording voor het gebruik of de werking van genoemde middelen.

Reacties(0)

Reageer