Pink pepper

Home / oliën / Pink pepper

Productomschrijving

Pink pepper, of de roze peperkorrel, lijkt veel op de zwarte peperkorrel.
De roze peperboom, werd beschouwd als een heilige boom voor de Inca’s. Inheemse groepen gebruikten alle delen van de boom, inclusief de roze peper voor de gezondheid. Deze essentiële olie staat bekend om te ondersteunen aan een gezond metabolisme en immuunsysteem. *

Het kan ook het lichaam helpen met gezonde cellen en de algehele cellulaire gezondheid. *

Limonene en α-Phellandrene, zijn de twee belangrijkste chemische bestanddelen van de essentiële olie Pink Pepper en kan helpen bij het kalmeren van het zenuwstelsel. *

Daarnaast kan Limonene helpen bij het ondersteunen van een gezonde bloedsuikerspiegel en cholesterol. *

Toepassingen

  • Geef een rustgevende massage door een of twee druppels Pink Pepper te combineren met dōTERRA gefractioneerde kokosolie.
  • Het kan helpen om het zenuwstelsel te kalmeren. *
  • Diffuus of inhaleer om alertheid te bevorderen.
  • Mix met een citrus– of bloemen olie om een verkwikkend effect te creëren.
  • Kan helpen voor gezonde cellen en de algehele cellulaire gezondheid. *

Gebruiksaanwijzingen

Diffusie: gebruik drie tot vier druppels.
Intern gebruik: verdun één druppel met dōTERRA gefractioneerde kokosolie.
Direct gebruik: breng een tot twee druppels aan op het gewenste gebied aan.

Let op

Mogelijke huidgevoeligheid. Buiten het bereik van kinderen houden. Als je zwanger bent, onder behandeling, medicijnen gebruikt of onder de zorg van een arts, raadpleeg uw arts. Vermijd contact met de ogen, innerlijk oren en gevoelige gebieden.

Oogsten van Pink Pepper

doTERRA Pink Pepper olie wordt geoogst in Kenia en Peru. De roze peperboom groeit van oorsprong in Peru, maar de Britse kolonialisten brachten de bomen mee naar Kenia.

Het oogstproces kan zeer arbeidsintensief zijn, omdat als ze eenmaal zijn geplukt, de bessen dezelfde dag moeten worden gedestilleerd om hun oliegehalte te behouden. Wanneer de bessen van groen naar roze veranderen, begint het plukproces. Roze peperbomen kunnen erg groot zijn. De boeren moeten vaak de takken beklimmen om de bessen te plukken, of ze schudden zodat ze op de grond vallen. De bessen worden schoongemaakt en geplet voordat ze gedestilleerd worden.

Bekijk hier een video van het oogsten.

Wil je graag meer informatie over Pink pepper ontvangen? Neem gerust contact op of via Facebook!

Disclaimer: De producten van doTERRA zijn geen geneesmiddel, maar kunnen ter ondersteuning ingezet worden. Bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie altijd eerst een arts raadplegen voordat je de essentiële oliën van doTERRA gaat gebruiken. Let er op dat je alleen 100% pure essentiële oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt (wij maken uitsluitend gebruik van doTERRA) en raadpleeg altijd de informatie op het etiket. Essentiële oliën mogen NIET in de ogen, in de gehoorgang of in open wonden gebruikt worden. Mocht de essentiële olie in je ogen komen, gebruik dan GEEN water, maar wrijf de olie met wat gefractioneerde kokosolie of 100% zuivere olijfolie op een watje uit je ogen. Bij roodheid en irritatie van de huid verdun je onmiddellijk op de betreffende plek de essentiële olie met gefractioneerde kokosolie of met 100% zuivere olijfolie. Oh My Oil neemt geen verantwoording voor het gebruik of de werking van genoemde middelen.

Reacties(0)