Melissa

Home / oliën / Melissa

Omschrijving

Melissa officinalis, ook wel bekend als citroenbalsem, ontving de naam “Melissa” vanwege zijn zoete, frisse, citrusachtige geur, die bekend staat als bijenlokker (Melissa is Grieks voor “honingbij”). Als een van onze zeldzaamste en meest dure olie, heeft melisse een breed bereik van gezondheidsvoordelen en gebruik. * Melisse wordt gebruikt als smaak in thee en ijs, evenals in sommige visgerechten. Vanwege zijn positieve effect op de stemming, wordt melisse sinds lange tijd gebruikt om gevoelens van spanning en nervositeit te kalmeren. Het verstuiven van melisse in de avond, kan helpen om te zorgen voor een rustige slaapomgeving en tevens emotioneel welzijn bevorderen. Melisse kan ook helpen een gezond immuunsysteem te bevorderen.

Toepassingen

  • Verstuif in de avond of wrijf op voorhoofd, schouders of borst om gevoelens van stress te verminderen en emotioneel welzijn te bevorderen.
  • Verstuif om een ontspannen omgeving te creëren die een rustige slaap aanmoedigt.
  • Voeg toe aan uw vochtinbrenger of een spuitfles met water en vernevel op gezicht om de huid te verjongen en de geest te verfrissen.

Gebruiksaanwijzing

Verstuiving: Gebruik 3 tot 4 druppels in een verstuiver naar keuze.
Inwendig gebruik: Los een druppel op in 125 mL vloeistof.
Topisch gebruik: Breng 1 of 2 druppels aan op het gewenste gebied. Verdun met doTERRA gefractioneerde kokosolie om gevoeligheid van de huid te minimalizeren. Zie extra veligheidsinstructies hieronder.

Veiligheidsinstructies

Mogelijk gevoeligheid van de huid. Buiten bereik van kinderen houden. Bij zwangerschap, het geven van borstvoeding of bij behandeling door een arts, raadpleeg eerst uw arts. Vermijdt contact met de ogen, het binnenoor en andere gevoelige gebieden.

Wil je graag meer informatie over Melissa ontvangen? Neem gerust contact op of via Facebook!

Disclaimer: De producten van doTERRA zijn geen geneesmiddel, maar kunnen ter ondersteuning ingezet worden. Bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie altijd eerst een arts raadplegen voordat je de essentiële oliën van doTERRA gaat gebruiken. Let er op dat je alleen 100% pure essentiële oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt (wij maken uitsluitend gebruik van doTERRA) en raadpleeg altijd de informatie op het etiket. Essentiële oliën mogen NIET in de ogen, in de gehoorgang of in open wonden gebruikt worden. Mocht de essentiële olie in je ogen komen, gebruik dan GEEN water, maar wrijf de olie met wat gefractioneerde kokosolie of 100% zuivere olijfolie op een watje uit je ogen. Bij roodheid en irritatie van de huid verdun je onmiddellijk op de betreffende plek de essentiële olie met gefractioneerde kokosolie of met 100% zuivere olijfolie. Oh My Oil neemt geen verantwoording voor het gebruik of de werking van genoemde middelen.

Reacties(0)