Copaiba

Home / oliën / Copaiba

Deze olie wordt ook wel vergeleken met CBD olie en kan helpen met het verzachten van angstige gevoelens.
Daarnaast bevat doTERRA’s Copaiba essentiële olie bèta-caryofylleen (BCP), welke zeer positief is voor het immuunsysteem en zenuwstelsel.

De Olie heeft een ontstekingsremmende, antibacteriële en pijnstillende werking. Daarnaast kan Copaiba stress verlagen en rustgevend werken.

PRODUCTOMSCHRIJVING

De Copaiba boom kan meer dan 30 meter hoog groeien en is vooral te vinden in het tropische Zuid-Amerika. De olie wordt veel gebruikt in cosmetica producten zoals zeep, crèmes, lotions en parfums. Al sinds de 16e eeuw word de essentiële olie gebruikt bij traditionele gezondheidspraktijken door de inwoners van Brazilië. Copaiba kan helpen tegen angstige gevoelens en kan worden toegepast op de huid om een ​​heldere, gladde teint te bevorderen. De olie kan ook ingenomen worden en ondersteunt de gezondheid van de cardiovasculair, immuun, spijsvertering, zenuw en ademhalingswegen systemen.

TOEPASSINGEN

  • Voeg 1 tot 2 druppels toe aan water, sap of thee om de gezondheid te bevorderen van de cardiovasculaire, immuun, spijsvertering, zenuwen en luchtwegen. *
  • Biedt antioxidant ondersteuning bij inname. *
  • Neem inwendig om het zenuwstelsel te verzachten en kalmeren. *
  • Breng topisch aan in combinatie met een draagolie of samen met een vochtinbrengende crème om de huid schoon en helder te houden en te helpen verminderen van (ouderdoms)vlekken.

* Hoewel Copaiba geen psychoactieve cannabinoïden stoffen bevat, kan het belangrijkste component caryophyllene neuroprotectief werken en cardiovasculaire en immuunvoordelen geven.
* Het is ook een krachtige antioxidant die de gezondheid van het immuunsysteem bevordert.

GEBRUIKSAANWIJZINGEN

Diffusen: gebruik drie tot vier druppels in de diffuser.
Intern gebruik: Verdun een druppel in 125 ml vloeistof.
Topisch gebruik: Verdun een tot twee druppels met een draagolie en breng aan
op het gewenste gebied. Zie aanvullende voorzorgsmaatregelen hieronder.

LET OP

Mogelijke huidgevoeligheid. Buiten bereik van kinderen houden. Als u zwanger bent, borstvoeding geeft of onder toezicht van een arts staat, raadpleeg dan uw arts. Vermijd contact met ogen, binnenoren en gevoelige gebieden.

Wil je graag meer informatie over Copaiba ontvangen? Neem gerust contact op of via Facebook!

copaiba

Informatieve tekst afkomstig van doTERRA

* Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Dit product is niet bedoeld om een ​​ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.

Disclaimer: De producten van doTERRA zijn geen geneesmiddel, maar kunnen ter ondersteuning ingezet worden. Bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie altijd eerst een arts raadplegen voordat je de essentiële oliën van doTERRA gaat gebruiken. Let er op dat je alleen 100% pure essentiële oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt (wij maken uitsluitend gebruik van doTERRA) en raadpleeg altijd de informatie op het etiket. Essentiële oliën mogen NIET in de ogen, in de gehoorgang of in open wonden gebruikt worden. Mocht de essentiële olie in je ogen komen, gebruik dan GEEN water, maar wrijf de olie met wat gefractioneerde kokosolie of 100% zuivere olijfolie op een watje uit je ogen. Bij roodheid en irritatie van de huid verdun je onmiddellijk op de betreffende plek de essentiële olie met gefractioneerde kokosolie of met 100% zuivere olijfolie. Oh My Oil neemt geen verantwoording voor het gebruik of de werking van genoemde middelen.