Bergamot

Home / oliën / Bergamot

Omschrijving

Bergamot, afkomstig van de kust van Reggio di Calabria in Italië, is een van de meest unieke citrusoliën. Italianen gebruiken Bergamot al jaren voor vele doeleinden – om de huid te verjongen, gevoelens van stress te verminderen en nog veel meer. Bergamot heeft unieke eigenschappen die de olie onderscheiden van andere citrusoliën, evenals het exclusieve groeigebied, het feit dat het een bittere vrucht is die een zoete olie produceert en z’n vermogen om een verkwikkende en kalmerende omgeving te creëren, om slechts een paar dingen te noemen. Bergamot essentiële olie is een veelzijdige basisfavoriet die veel wordt gebruikt voor het verzachten van de huid, bij massages en om te zuiveren en te verkwikken.

Toepassingen

  • Breng aan op de huid tijdens het douchen en geniet van de huidzuiverende voordelen.
  • Gebruik in combinatie met doTERRA Gefractioneerde Kokosolie voor een kalmerende, ontspannende massage.
  • Voeg één of twee druppels toe aan je DIY huidverzorgingsreiniger.

Gebruiksaanwijzing

Vernevelen: Doe drie tot vier druppels in de diffuser naar keuze.
Voedingsadditief: Verdun één druppen in 125 mL vloeistof.
Op de huid: Voor massage, mix 5 druppels met 10 mL draagolie. Voor bad, mix 5 druppels met 5 mL draagolie. Voor parfum, mix 1 druppel met 10 druppels draagolie.

Voorzichtig

Mogelijke gevoelige reactie van de huid. Buiten bereik van kinderen bewaren. Indien je zwanger bent, borstvoeding geeft of onder behandeling bent van een arts, raadpleeg dan eerst jouw arts. Vermijd contact met de ogen, binnenkant van de oren en gevoelige gebieden. Vermijd zonlicht of UV-stralen tot 12 uur na het aanbrengen van het product.
Wil je graag meer informatie over Bergamot ontvangen? Neem gerust contact op of via Facebook!
Disclaimer: De producten van doTERRA zijn geen geneesmiddel, maar kunnen ter ondersteuning ingezet worden. Bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie altijd eerst een arts raadplegen voordat je de essentiële oliën van doTERRA gaat gebruiken. Let er op dat je alleen 100% pure essentiële oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt (wij maken uitsluitend gebruik van doTERRA) en raadpleeg altijd de informatie op het etiket. Essentiële oliën mogen NIET in de ogen, in de gehoorgang of in open wonden gebruikt worden. Mocht de essentiële olie in je ogen komen, gebruik dan GEEN water, maar wrijf de olie met wat gefractioneerde kokosolie of 100% zuivere olijfolie op een watje uit je ogen. Bij roodheid en irritatie van de huid verdun je onmiddellijk op de betreffende plek de essentiële olie met gefractioneerde kokosolie of met 100% zuivere olijfolie. Oh My Oil neemt geen verantwoording voor het gebruik of de werking van genoemde middelen.

Reacties(0)